Home
Doe mee
Contact
Winnaars
Planning
Partners

De verkiezing

Wat heeft de ‘Beste Folder Awards’ verkiezing je te bieden?

Werkt deze verkiezing hetzelfde als andere verkiezingen?

In deze verkiezing kun je – net als bij bijvoorbeeld een parlements/beste acteur/beste popster/beste filmverkiezing/tweede kamer verkiezing - je stem uitbrengen. In dit geval stem je op een folder binnen een bepaalde categorie, zoals je bij films bijvoorbeeld een categorie beste vrouwelijke hoofdrolspeler en een categorie beste regisseur hebt. Bekijk hier een overzicht van de categorieën.

Doen alle folders mee?

Nee, niet alle folders doen mee. Folderaars kunnen zich gratis inschrijven en er is een database van vijftig folders met de grootste naamsbekendheid waarop je kunt stemmen. Deze database wordt jaarlijks geupdatet.

Hoe breng ik mijn stem uit?

Wanneer je een folder gaat beoordelen/je gaat stemmen, selecteer je eerst een categorie en vervolgens de te beoordelen folder. De beoordeling bestaat uit het toekennen van een aantal sterren of een cijfer op verschillende aspecten. Daarnaast wordt er een aantal vragen gesteld over jouw leesgedrag. Elke stem heeft - doordat je een beoordeling hebt gegeven - ook een gemiddeld cijfer. Zowel jouw beoordeling op de aspecten als jouw antwoorden op de vragen over jouw leesgedrag tellen voor vijftig procent mee in het eindcijfer. Je geeft een beoordeling van een folder op de volgende aspecten:

Papieren folder
Opmaak
De folder ziet er aantrekkelijk uit met een mooie lay-out en een prettig leesformaat.

Aanbiedingen
De folder biedt scherpe en aantrekkelijke aanbiedingen.

Lokaal
De folder is goed afgestemd op de lokale gemeenschap en behoeften.

Overzichtelijk
De folder is duidelijk, informatief en prettig om te lezen.
Online folder
Opmaak
De online folder ziet er aantrekkelijk uit met een mooie lay-out en een prettig leesformaat.

Aanbiedingen
De online folder biedt scherpe en aantrekkelijke aanbiedingen.

Gemakkelijk navigeren
Het is gemakkelijk om door de online folder te navigeren en te vinden waar ik naar op zoek ben.

Snel
Het systeem om de online folder te bekijken/lezen werkt snel.

Naast de beoordeling op bovenstaande aspecten, worden ook de volgende vragen gesteld ten aanzien van het leesgedrag:
  • Hoe vaak lees je de folder?
  • Hoe grondig lees je de folder?
  • Heb je een aankoop gedaan na het lezen van de folder?
Persoonsgegevens van deelnemende consumenten (o.a. leeftijd en geslacht) gebruiken we voor een gedetailleerde analyse. Zo kunnen we bijvoorbeeld groepen maken: de groep mannen, de groep 20-40 jarigen, etc.

Wie de meeste stemmen heeft, wint?

Nee, het is iets ingewikkelder. Om te kunnen winnen heeft een folder minimaal 380 stemmen nodig én moet het het hoogtste gecorrigeerde eindcijfer hebben in de betreffende categorie. Hoe meer stemmen een folder krijgt, hoe lager de correctie van het eindcijfer. De correctie wordt toegepast om de betrouwbaarheid van de verkiezing te vergroten. Hoe groter het aantal stemmen, hoe lager de correctie op het gemiddelde eindcijfer. De folder met het hoogste gecorrigeerde eindcijfer wint.

Is deze verkiezing een soort onderzoek?

De verkiezing is geen onderzoek. Alle deelnemende folders worden namelijk niet door een exact gelijk deel van de bevolking beoordeeld zoals bij een representatief onderzoek. Wel proberen we de verkiezing zo eerlijk mogelijk te organiseren zodat alle deelnemende folders gelijke kansen hebben om te winnen.

Wat zegt mij het dan als een folder wint?

De verkiezing kan het beste worden gezien als een wedstrijd tussen een aantal folders in een aantal categorieën. De winnende folder is door minimaal 380 consumenten beoordeeld met het hoogste cijfer ten opzichte van de overige / concurrent folders in deze categorie. Bij de meeste verkiezingen is geen sprake van representatief marktonderzoek, bij deze verkiezing ook niet. Wel vragen we om cijfers te geven aan aspecten waarvan we weten dat de consument ze belangrijk vindt.

Hoe kan ik zien dat een folder gewonnen heeft?

De folder met het hoogste gecorrigeerde eindcijfer is de categoriewinnaar. Deze winnaars mogen een jaar lang de titel 'Beste Folder Award' in hun categorie dragen. U kunt een winnaar herkennen doordat u bijvoorbeeld het logo op de website ziet staan of doordat het logo in de folder of andere uitingen wordt gebruikt.

De categoriewinnaars maken kans op een overalltitel. Alleen de categorie winnaars komen in aanmerking voor deze prijs. De overallwinnaar is de categoriewinnaar met het hoogste (gecorrigeerde) eindcijfer.

Alle winnaars worden na afloop van de verkiezing op deze website gepupliceerd.